Thursday, May 5, 2011

beringat sebelum kene

       okay bertemu kite sekali lg dlm entry serba serbi yg kekadang menyakitkan hati ni..ni nak kongsi sikit kat blogger2 tersayang ni,..bg yg dah tahu tu aku nak ucap tahniah lah sbb anda mmg betul2 mngikuti pkembangan semasa!tp yg blom tahu mcm aku ni..jom2 aku kongsi sikit.kisah nyer bermule dgn sbiji telur yg boleh mengubah hampir keseluruhan hidop kite dan mungkin juge boleh meragut nyawa kite sendiri!


   dah2,jgn nak garu kepale lg,ni bukan entry pasal telur palsu ke hape,sememangnyer 100% bukan ye.tiada kaitan pon!hahaha:D
mesti bengang je kan,saje aku melambatkan penceritaan.
entry ni mmg khas untuk wanita terutama nyer!well wanita kan dikatakan kaum yg "LEMAH"
tp bg aku zaman skarang tak kot..heee*wanita dah semakin bangkit*
ngeh3,saje nak pomot betape hebatnyer wanita!
pape pon kpd wanita2 di luar sane serta blogger2 wanita yg sedang membaca entry aku hari ni!
mari kite ikuti kisah ni...layannnn~~~


   Sebagai infomasi anda terdapat taktik terbaru golongan penjenayah untuk merompak atau menyamun kenderaan anda di jalan-jalan raya. Jika anda melalui mana-mana jalan raya yang sunyi, kurang kenderaan seperti Highway Kesas dari Puchong ke Kajang, Cyberjaya ke Putrajaya, Highway Guthrie atau dimana sahaja, diingatkan sentiasa berwaspada.
Taktik penjenayah adalah seperti berikut:
Mereka akan mendapatkan mangsa secara ‘random’. Jika anda seorang wanita berseorangan, lelaki berseorangan, wanita yang membawa anak kecil, atau berpasangan, memandu ketika lewat malam, mungkin anda adalah mangsanya.
Anda akan dihampiri oleh penunggang motosikal dan ketika itu, cermin kenderaan anda akan dibaling telur. Ketika ini anda akan cuba ‘on’kan windscreen(wiper)anda sehingga cermin menjadi kabur.
Ketika suasana seperti ini, anda bakal memperlahan dan memberhentikan kenderaan (sambil menyumpah seranah orang yang baling telur tu &*^$%#)
Diwaktu anda memberhentikan kereta inilah, datangnya sebuah kenderaan, kemudian mengacu senjata, merompak dan menyamun kenderaan anda.

Apa jadi jika berlaku seperti ini kepada diri korg atau diri aku?
1. Bila anda dibaling objek ke kenderaan semasa anda sedang memandu, jangan berhenti.
2. Pandu kenderaan anda terus ke 7 Eleven, stesen minyak, balai polis atau di tempat tumpuan orang ramai (kawasan ramai)
Ini dapat mengelakkan perkara buruk terjadi kepada anda. Jadi, anda sudah pun membaca post ini. Tugas anda adalah memberitahu info ini kepada rakan-rakan anda tentang isu keselamatan diri ketika keluar lewat malam. Jumpa lagi!yg pompan tu jgn le kuar lewat mlm kalau mak ayah tak bg!bahaye~heeee...nasihat ni!

   ha ape mcm,bergune ke tak bergune info ni?still tak faham ape kaitan wiper dgn telur ek,okay mcm ni,kalau korg tgh drive kete tetibe plak ade org baling telur,jgn korg terus on wiper,sbb bile korg on wiper telur akan tekena kat wiper tu then wiper tu akan lap kesemua permukaan cermin kete korg ni yg mnyebabkan cermin korg jd kabur..pastu tak nampak korg pon tros benti!habeh le kalau cm gitu!wht ever it is mintak jauh la bende2 mcm ni..

   okay take care!salam

4 comments:

  1. ohhh...mcm tu ke??
    kreatif jgk ye taktik diorg!!
    hishhh!!!

    ReplyDelete
  2. dorg dulu terror subjek seni kot kt skola dulu!hee,
    tu yg tebawak2 bakat tu!haha:D

    ReplyDelete
  3. wahhh ,info yg sgt berguna =)

    ReplyDelete